Een overzicht van de beste diëten van 2014

Ook in 2014 kwamen er weer een aantal nieuwe diëten op de markt die beloofden te zorgen voor een betere gezondheid of snel gewichtsverlies. Sommige van deze diëten bewezen inderdaad hun effectiviteit, anderen verloren al snel hun geloofwaardigheid doordat bleek dat ze niet de beloofde effecten hadden. Welke diëten worden door diëtisten in 2014 als goed beoordeeld?

Het Dash Dieet

Dit dieetplan werd eigenlijk ontwikkeld als een manier om een hoge bloeddruk te bestrijden, niet als een algemeen dieet. Maar experts geven het een goede score voor wat betreft z’n complete en evenwichtige voedingswaarde, het feit dat het flink bijdraagt aan het voorkomen en onder controle houden van diabetes en een goede hartgezondheid. Het is niet zo heel bekend maar doet het op allerlei punten beter dan bekendere diëten.

Het TLC dieet

TLC staat voor Therapeutic Lifestyle Changes en is de naam waarmee een dieetplan aangeduid wordt dat erg wetenschappelijk onderbouwd is. Het werd ontwikkeld door het Amerikaanse National Institute of Health, kent geen belangrijke negatieve punten en scoort erg sterk wat betreft het promoten van een goede cardiovasculaire gezondheid. Eén expert beschreef het als een ‘erg gezond, compleet en veilig dieet’. Het vergt echter wel meer inspanningen van degene die het wil volgen dan een aantal ‘gemakkelijke’ commerciële diëten.

Het Mayo Clinic dieet

De non-profit medische organisatie, erg bekend vanwege hun website met gezondheidsartikels, heeft ook een dieet uitgewerkt dat mensen moet helpen om levenslang gezond te eten. Het kreeg van experts erg goede scores wat betreft voedingswaarde en het nut ervan in de strijd tegen diabetes. Voor gewichtsverlies blijkt het ook matig goed te scoren.

Het Mediterraanse dieet

Met z’n nadruk op fruit en groente, olijfolie, vis en andere gezonde ingrediënten is het mediterraanse dieet erg zinvol. De meeste experts oordelen dat het een makkelijk op lange termijn vol te houden en evenwichtig dieetplan is. Het is bovendien veel realistischer en praktischer dan heel wat commerciële diëten.

Het Weight Watchers dieet

Weight Watchers is de meest bekende naam in de dieetwereld. Het dieet dat ze voorstellen is slim en efficiënt, leidt tot gewichtsverlies op korte én lange termijn en het is gemakkelijk te volgen. Als je het juist toepast en alle aanbevelingen volgt is het ook nutritioneel evenwichtig en gezond. Verder biedt het het voordeel van ondersteuning door groepsgenoten en de mogelijkheid af en toe eens tegen de dieetregels te zondigen ter gelegenheid van bijvoorbeeld een feestje.

Afslanken met de Weight Watchers

Het Flexitariër dieet

Bij dit dieet ligt de nadruk op veel fruit, groenten, volkoren graanproducten en plantaardige eiwitten. Het is nutritioneel erg compleet, gemakkelijk te volgen en leidt tot gewichtsverlies op lange termijn.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *